Pedagogické a výzkumné zaměření
- Předmět „Úvod do potravinářské legislativy“ (bakalářské studium, fakultní předmět FPBT)
- Předmět „Management jakosti v produkci potravin“ (magisterské studium, FPBT)
- Předmět „Kvalita v laboratorní a výrobní praxi“ (magisterské studium, FPBT + FTOP)
- Předmět „Kvalita odběru a analýzy vzorků v kontrole potravin“ (v přípravě, doktorandské studium)
- Výzkum v oblasti vývoje a validace analytických metod.
- Výzkum vlivu znečištění životního prostředí na plodiny a potraviny.
- Výzkum reziduí pesticidů v potravinách a plodinách.
Další odborné aktivity
- Expertní posuzování odborné způsobilosti zkušebních a kalibračních laboratoří a certifikačních orgánů v oblasti potravin a životního prostředí.
- Zpracování technických norem pro metody zkoušení potravin a pro systémy managementu kvality a bezpečnosti.
- Vzdělávání pracovníků zkušebních laboratoří a kontrolních organizací.
- Člen oborové rady studijního oboru Analytická chemie VŠCHT Praha.
- Člen redakční rady časopisu Czech Journal of Food Sciences.
- Člen hodnotící komise pro České cechovní normy při Potravinářské komoře ČR.
- Člen Technické normalizační komise 151 Potraviny (ÚNMZ)
- Člen vědecké rady Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského Holovousy s.r.o.